Monday, February 27, 2012

TUTORIAL : BUAT KOTAK IKLAN

Salam semua..
Harini nak buat tutorial le.
Adik GF si Cik Angah Humairah tanya camne nak edit "menarik di sini"

Qienah buat kotakni untuk letak iklan or banner dari blog lain. Kira banner yang menarik hati n blog yang qienah suka blokwalking..^_^

So, macam mane nak buat?Jom sama-sama kita mencuba buat ye.

Step ye:
  1. DASHBOARD>DESIGN>PAGE ELEMENTS>ADD A GADGET>HTML/javaScript.
  2. Copy semua kat bawah n letak dalam  HTML/javaScript tadi.
  3. Contoh :                             
  4. Dah siap boleh SAVE.
  5. Kalau mahu letak banyak banner macam qienah, korang just copy n paste je..Contoh kat bawahni nak letak 3 banner.nak lagi banyak, tambah je.ok?

p/s : korang boleh ejas size width n height ye.

Selamat mencuba semua..tak faham boleh tanya lagi ye..




LIKE??KASI KOMEN SIKIT

4 00 suka bertanya..:

Tihara said...

thanks qienah..lama dah cari tutorial gini..:)

Qienah said...

sama2..try le buat ye..:)

Cik Angah Humaira said...

assalamualaikum kak qienah,thanks for tuto ni,dah boleh dah,hehehe...

Qienah said...

waalaikumussalam..
sama2..k.qienah tak tau nak kasi coding cmne.so senang buat tuto.hihi.alhmdulillah boleh dh 2..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...