Saturday, December 17, 2011

Saya Ada Bakat Terpendam..hehe

salam semua..
qienah baru je join GENG fiQ'Ra..baru tau fiQ'Ra de wak groupni.bes juga de group camni..boleh tambah kenalankan.so, sekarang nak le join aktiviti ke 4. dah termiss 3 aktivitikan..sayang pulak.huhu..


Bakat terpendem qienah?banyak kot.tp nak citer skit je.hihi...

1) qienah pandai masak.~perasan.hihi..
yg specialnye qienah cara qienah masak juz tengok n rasa makanan 2 camne.lepas itu try le buat.banyak tambah2 idea sendiri je.hihi.alhmdulilah orang2 umahni kate bes n licin di habiskan.kalau rasa nak sangat try pe orang buat, qienah google le resepi.hihi..

ni antara picture masakan qienah :

i) salad telur

simple je buatnye..amik idea masa g umah kawan mak..asal de salad lebih, konpem buatni..

ii)cendawan +ubi kentang black paper.

ni sm juga, simple je.qienah memang suke makan nape2 asal black paper.hihi.ideani amik masa pergi umah mertua kakak.hihi..

nak tengok lagi hasil masakan qienah leh klik RESEPI.

2) suka melukis, mewarna n buat craft sendiri.
memang dari kecik, suke sangat melukis n mewarna. masa sekolah banyak kali juga dapat hadiah walaupun saguhati je.hihi.pernah juga hantar kat majalah2,itupun sama dapat saguhati je.hihi..zaman bebudak memang suka mewarna.ingat balik, seronok jadi budak2..buat craft memang sekarang aktif sikit.suka gabungkan warna2..baru menarik.betul tak?

ni antara picture seni qienah :

ni buat time ngajar Pendidikan seni.memang bidang terjun le..menggantikan cikgu yang beranak..so,cari idea, buat yangni je le.cam mudah tapi..huhu..

ii) kad

cantik tak kadni? tak silap 2tahun lepas buat kot..duk godek2 folder picture tadi jumpa yangni..hihi..buat khas untuk en.bobos..orang kate laki tak suke kad tp qienah wak tiap2 tahun..ye suke je..senyum meleret lagi dapat.betul tak en.bobos?hihi..

iii) felt craft
sejak kenal felt dari rakan sekerja..memang suke sangat buat..sampai buat jadi kerja part time pulak.hihi..so, kalau sape2 nak mintak sponsor hadiah GA boleh le tapi buat masa sekarang rehat sebentar.siapkan persediaan untuk kahwin qienahhihi..antara hasil felt qienah :

set angry bird

coin purse

keychain

keychain love

nak tengok lagi klik SINI.

so, itu sahaja cite qienah pasal bakat terpendam.hihi..macam2 bakat kita de..kadang2 bakatni boleh memberi banyak manfaat pada kita.hargai le ye..

LIKE??KASI KOMEN SIKIT

13 00 suka bertanya..:

Zana said...

Wahhhh emang berbakatbakat besar sungguh . Gud lux XD

Qienah said...

besar ke?hoho..simple je..pepn,10q ye..:)

Ash Kyouhei said...

fulamak kak ! yg craft tu lawa giler :)

kusyi said...

comel!!!! topeng tu saya suka! hoho..

Qyla said...

perghhh . comel nye craft dia!
mmg berbakat !

Nyway,Gudluck :)

jom singgah kt sini plak,

sweet-smiles-sharing.blogspot.com/2011/12/saya-ada-bakat-terpendamhehe.html

Qienah said...

10q semua..:)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Qienah .k.atie dah htr detail.maaf trlambat sbb trrrr lupa.:D

Qienah said...

salam.bz ngt k.atie smpai lupa.hihi.xpe kak..10q ye..:)

Syieda™ said...

canteknye.. @_@ kreatif kamo ye?


jom ke blog syieda =.= http://lovestory313.blogspot.com/2011/12/saya-ada-bakat-terpendamhehe.html

cik ayuni said...

waa, kreatif nye akak..jeles yuni..

Qienah said...

10q semua..:) setiap org pasti de bakat ye..btol x?:)

fiQ'Ra said...

kak qienah!! hebat la akak ni.. mas terliur tgk makanan tu.. dan yg paling teruja craft tu.. comelsss.. :)

Qienah said...

10q mas..try le buat..mst de bakat juga 2..:)nnt de masa wak craft 2, akak sponsor utk aktvt GF ye..skrg sibuk wk doorgift akak py.hihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...