Tuesday, December 27, 2011

PRE-WEEDING??

salam semua..
sejak akhir2ni memang suke sangat le duk terjah2 blog B2B(blog orang mau kawen), memang ramai yang duk citer perjalanan kahwin diorang..de yang seronok di baca.hebat je diorang punya majlis tapi de juga yang qienah rasa ngada2 je.opss, mengate orang pulak..nanti dia lak yang camtu.huhu..kekadang qienah bukan cari nape sangat kat blog B2B ni, juz nak cari2 idea n baca pengalaman kahwin diorang.2je..

cartoon couple - skinship
~ contoh ~ amik dari google

berbalik pasal pre wedding, entah kenape..qienah tak kenang sesangat orang wak pre-weeding ni..tak tau le kenape..myb rasa cam tak munasabah kot.huhu..kitakan orang melayu..tambah lak orang ISLAM..walaupun dah tunang, masih belum dikira muhrim..so, haram le berpegang2 n berpeluk2.betul tak??huhu..dari qienah tengok video2@picture2 pre-weddingni memang banyak yang mesra2 le, duduk rapat2, pegang tangan, tenung menenung, makan suap-suap n macam2 lagi le.kalah orang yang dah kawen bertahun2.alamak..hihi.kekadang malu kat diri sendiri pulak, inikah umat zaman sekarang.terlalu obses dengan duniawi.kemesraan semua nak di tayang.huhu..

kalau borak2 dengan kawan2 mesti diorang bantah qienah cakap, ye kate kawin sekali je seumur hidup..tak pe le nak buat apa2..asal weeding kita grand n menjadi satu kenangan yang bermakna...ohh no..padahal mati nanti tak bawa semua tu.huhu.kalau g2, hidup kita lagi le, memang sekali seumur hidup. tak boleh patah balik.pahala+dosa pasti sesangat@konpem akan di bawa mati..so, dah buat satu doasa, camne kira tu.huhu.betul kita boleh memohon keampunan dariNYA tapi kita tak tau diampun ke tidak..so, dari buat dosa baik kita elak..betul tak?

so semua..pikir2kan le..ini pendapat qienah je..yang pasti haram tetap haram..



LIKE??KASI KOMEN SIKIT

2 00 suka bertanya..:

Tihara said...

mesti hati sedang berbunga2..semuga semuanya berjalan lancar :)

Qienah said...

berbunga ke?hihi..10q kak..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...