Monday, May 28, 2012

SUKA JOIN GIVEAWAY n CONTEST TAPI.....

Assalamualaikum..
Apa khabar semua?Banyak join Giveaway [GA] or CONTEST hari ini?^_^ 

Harini Qienah just nak kongsi apa yang dirasa bia dijemput join GA or CONTEST. Qienah suka join tapi itulah, kekadang jadi malas tau. Nak tau kenapa?

Zaman sekarang orang buat GA biasanya suka mintak sponsor, so banyak sangat le yang kena LIKE n FOLLOW sponsor diorang..kalau dalam 5-10 sponsor je tak apa tapi ni kadang-kadang sampai 50 sponsor tau. banyak tu, (mesti ada je termiss LIKE n FOLLOW nak-nak kalau line tak OK.huhu..)sabar je..Qienah perasan lagi, kita just LIKE n FOLLOW je, lepas tu tak amik tahu kisah apapun..bila buka DASHBOARD nak blogwalking baru le perasan datang dari mana le semua entry-entry blog yang tak dikenali.huhu..(maybe inilah sebab lepas habis je GA or CONTEST, FOLLOWERS dah jadi kurang, bab kata lain dah di DELETE.hoho)

Inilah luahan seorang blogger yang suka join GA n CONTEST, nanti mesti ada yang kata. Tak nak buat semua tu, jangan le sibuk-sibuk nak join.hoho..Qienah bukan nak mengkritik sangat tapi itulah, qienah join semua itu untuk menyokong tapi dah banyak sangat kena buat, malas juga..MAAF semua..



LIKE??KASI KOMEN SIKIT

9 00 suka bertanya..:

Tihara said...

setuju dengan qienah..sbb tu akk tak buat ga yg kena like sana sini..eh lama plak rasanya tak buat ga..hik3 :)

Nabila Medan said...

setuju sgt!
jom join ga nabila? sponsor sorang je.haha *promote pulak* hehe

Onitsuka_hana said...

follower delete sebab pa?

Qienah said...

k.tihara : itulah, kalau buat GA mesti nak simple2 je..baru ramai join..:)

nabila : nnat tengak n akak join.insyallah.

hana : yup, dah tak kenal blog sape..delete le..hihi..just follow untuk join je.abis prog DELETE le..

fiQRa said...

kak qienah, sama la pendapat kita. dulu mas pernah buat contest yg melibatkan peserta kena follow dan like semua.

tapi itu memang satu kesilapan yg besar bagi mas.. sebab satu memang dah menyusahkan peserta dan 1 lagi ada yg ambil kesempatan.

lepas ni, kalau nak buat contest pun, guna hadiah sendiri atau ada sponser, limit 2 ke 3 sponser je..

kesian gak dekat peserta kan.. sebab kita pun join contest org lain.. kita sendiri rasa benda tu agak beban actually..

Qienah said...

betul tu mas, skong sangat kenyataan 2..:)

Azhafizah[フィザ] said...

buat Ga kene berpada pada je lah ka..jangan terlampau sangat..^__^

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui stuju tu kak.. yui ikut mood..ramai sponsor n syrt ui abaikan aje..hbs citer..hihi.

Zie Madini said...

yeah setuju. cam tak iklhas je nk buat GA or contest kan. hehehe. thats y if zie buat GA or contes...semuanya open asalkan dia blogger je.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...