sape suka mkn ikn keli?qienah suke sgt2 tau.bes..nyum..nyum..
klu org GANU, kebnyakkan kurang mknn cmni.ingt lg dgn mbr2.ms dk s.alam sng dptkn ikn ni n mrh.mbr2 xmknpn,mkn sorg2 je iknni.hihi..xpe,jnji prut kyg..ye x?
IKAN KELI BERLADA
BAHAN-BAHAN :
ikan keli,
kunyit,
garam
tepung jagung,
lada
cili
halia
kicap
sos tiram
asam keping
bawang putih
bawang besar.
bawang merah
CARA-CARA :
1. mula2 ikan keli di basuh cuci. utk ilang hanyir basuh dengan air asam jawa.
2. kemudian gaulkn ikan keli dengan garam, kunyit n tepung.
3. biarkan seketika n goreng garing..ketepikan.
4. untuk kuah, blander or tumbuk semua bahan seperti halia, bawang putih,bawang merah, lada n cili.
5. tumiskan bahan2 td..
6. masukkan sos tiram n kicap.
7. masukkan bawang ( potong ikut suka ).
8. SIAP, curahkan kuah ini di atas ikan td..
9. DAH leh makan..
senang jekn.hihi..slamt menjamu selera..
2 00 suka bertanya..:
ikan keli saya pun suka, tapi takut nak memasaknya, dia meletup-letup dalam minyak tuh.
mmg mletup-letup tp mmberanikn dri memskknye.hihi..
Post a Comment