Tuesday, November 6, 2012

ALEESYA KENA KUNING

Assalamualaikum

Dah dua minggu aleesya di dunia hari ini. Alhamdulillah kesihatannya sentiasa baik tapi minggu lepas kami diduga dengan penyakit kuning (jaundice). 

macamni le baby aleesya duduk bawah lampu, sian pulak..panas...

Nurse datang check kate kuning, so petang tu nurse suruh bawa pergi Klinik Kesihatan Kuala Dungun. Check kuningnya memang tinggi, so doctor suruh pergi hospital dungun..Kena tahan wad. huhu. Di hospital dungun sekejap je, doctor sana check makin tinggi, so ye sarankan ke hospital KT ( Hospital Sultanah Nur Zahirah)  kerana sana ada pakar. Maybe baby aleesya kena tukar darah..

Sampai-sampai terus doctor check n kata kena tukar darah, qienah ni yang blur n tak tau apa. ikut je.huhu.. sian anak mama... sedih tengok kena cucuk-cucuk. Lama juga proses tu, dalam 2-3 jam. kira baby aleesya kena puasa semasa proses tu.. Alhmadulillah baby aleesya semakin ok tapi itulah, baby aleesya duduk wad baby di tingkat 6 n mama nya lak di wad menunggu bayi di tingkat 5.. berulang naik turun le untuk kasi susu huhu. Ya Allah, dugaan tol.

Apapun, alhamdulillah hari ke 3 dah boleh balik, kuningnya dah turun tapi still ada kuning.. sekarang kena follow up check kuning di KK Kuala Dungun. Hope cepat le baby aleesya sembuh ye.. Doakan baby qienah sentiasa baik n sihat ye.. ^_^




LIKE??KASI KOMEN SIKIT

4 00 suka bertanya..:

deno said...

semoga cpt sembuh :)

Qienah said...

trm ksih..:)

Tihara said...

as salam

akak doakan moga baby cepat sembuh..take care kina

Zie Madini said...

kesian dia. zie doakan dia cepat sembuh...amin. Time bby zie baru berumur seminggu dulu pun kena kuning gak. tp sikit je amount kuning dia. hanya 5.2 je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...